Feeeb Webdesign, Boxtel Noord-Brabant

Webdesign in tijden van corona

webdesign_intijdenvan_coronaBegin maart mailde iemand voor een offerte voor een website voor haar schoonheidssalon. Er was meteen leuk mailcontact over en weer. Zij wist precies hoe haar website eruit moest komen te zien. Ze mailde een paar links van websites van schoonheidsspecialistes voor welke sfeer ze wilde overbrengen. Ook was ze al volop bezig met teksten te schrijven over haar werkzaamheden in de salon en had ze ook al mooie foto’s die ze op haar site wilde. Nadat wij haar een offerte hadden gemaild duurde het nog geen dag of ze terug mailde. In verband met het coronavirus wilde ze het idee voor een website nog even in de koelkast leggen.

Het zijn nu onzekere tijden. De maatregelen als gevolg van de corona uitbraak volgen elkaar in snel tempo op. En hoe lang gaat dit nog duren?

Daarentegen krijgen wij nu meer en meer het verzoek per mail voor aanpassingen aan websites omdat klanten opeens thuis komen te zitten in verband met het coronavirus en ze kritisch naar hun website gaan kijken. Hier en daar moeten wij de opmaak van pagina’s veranderen en of wij ook wat aan de laadsnelheid van de  website wil doen. Jaaa, en of wij dat willen!

Voor het sneller maken van een website zijn er een paar stappen die ook makkelijk zelf gedaan kunnen worden.

  • Kijk naar de  bestandsgrootte van afbeeldingen, door deze te comprimeren wordt de website al een stuk sneller.
  • Verwijder ook alle ongebruikte afbeeldingen in het mediabestand, het oogt netter en het hosting- of webserver abonnement stelt een limiet aan de omvang van een website.
  • Hetzelfde met ongebruikte plug-ins, de-installeer deze en verwijder ze.

Bovenstaande stappen kunnen al veel schelen voor de laadsnelheid. De meer technische stappen laten wij gemakshalve maar even weg. Als na alle stappen de website nog langzaam laadt kunt u óf het hostingpakket upgraden óf over stappen naar een andere hosting provider die ook snelheid geeft.

Tussen alle nieuws over het coronavirus ging er een artikel over dat kringloopcentrums helemaal vol raken omdat iedereen de zolder aan het opruimen is. Het coronavirus wekt opruimwoede op!

Wilt u dat uw website ook weer snel laadt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!